maandag 6 juli 2015

Layka, nog 1 weekje

Op woensdag 6 mei 2015 is Layka uit logeren geweest. Het was haar eerste keer dat ze een lange autorit heeft gemaakt, dus dat was best wel spannend. Ze ging logeren bij De Fynn van het Gildenhuys, een mooie blauwe somali kater met een prachtige pluimstaart.
Toen ze op haar logeeradres was aangekomen stapte ze dapper uit haar reismandje om het verblijf te verkennen. Finn was in zijn buitenren, dus Layka kon zo goed wennen aan alle nieuwe geuren en indrukken. Nadat we koffie hadden gedronken mochten Finn en Layka voor het eerst kennismaken.
Nadat de kennismaking voorspoedig was verlopen, hebben we de twee alleen gelaten en zijn we weer naar huis
gereden. In de veronderstelling dat alles zo zou gaan  als de bedoeling was, dappere poes met ervaren kater. Het verliep echter anders. Layka ging zich verstoppen in de holletjes van de krabpaal en Finn mocht niet te dicht bij haar in de buurt komen. Toen we van Majon hoorden dat ze ook niet meer ging eten of drinken hebben we haar zo snel mogelijk weer opgehaald.
Toen we weer bij Layka waren gebeurde er iets vreemds. Ze zat stilletjes en onopvallend op de krabpaal, de holletjes waren dicht gestopt dus verstoppen was niet mogelijk. Ze hoorde onze stemmen  ze ontwaakte, fleurde weer op en uiteindelijk ging ze zelfs weer eten en drinken. Layka was daar dus niet bang, het enige wat wij kunnen verzinnen is dat ze last had van heimwee! Omdat Marjon er van overtuigt was dat er geen dekking had plaats gevonden maakten we alvast maar een afspraak over een herdekking. Layka nog een keer naar Ede te brengen leek ons allen geen goed plan dus was het idee ontstaan om Finn maar uit logeren te brengen naar Uithuizen.
 
Wachten op de volgende krolsheid dus. Maar het duurt wel erg lang. En wat kunnen we de melkklieren goed voelen en wat  eet ze veel en wordt haar buikje nu echt dik of verbeelden we ons dat. Toch maar Marjon bellen dat Layka niet krols wordt, maar dat onze "verassing" voor een verassing gaat zorgen.
Rond 10 juli 2015 verwacht Layka haar eerste nestje.
Samen met haar oma Unagh genieten in het zonnetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten